De groepslessen hervatten in januari, de ene lessenreeks op maandagochtend om 10u, de andere op maandagavond om 20u. Inschrijving is per lessenreeks aan een tarief van 12,50 euro per les. Het gebruik van alle yogamateriaal is inbegrepen in de prijs. Elke gevarieerde les duurt ongeveer anderhalf uur. De lessen zijn exclusief voor vrouwen, er kunnen 6 dames deelnemen. Deze exclusiviteit is zo geëvolueerd nadat mannelijke deelnemers meldden zich niet helemaal op hun gemak te voelen in zo’n kleine groep met overwegend vrouwen. Anderzijds is het voor de vrouwelijke deelneemsters heel fijn om yogalessen door een vrouw begeleid, speciaal voor vrouwen, te volgen.
De concrete data worden binnenkort meegedeeld. Doorgaans is dit iedere maandag, behalve in de schoolvakanties.

Als Hatha Yoga docente (opleiding 200 uren) en bewegingspedagoge (Vlaamse eutonieschool, opleiding 840 uren + 180 uren stage) bied ik je meer dan Yoga en tegelijk de essentie van Yoga.

Yoga beoefenen is heel bewust leren bewegen, zodat je lichaam en je geest zich versoepelen. Dit vraagt zekere inzichten. Hier bij VanZelf Leven bied ik je ervaringen waardoor je Yoga leert beleven op jouw manier, met jouw lichaam, zoals je je nu voelt. Je leert zachte en vloeiende Yoga oefeningen om steeds moeitelozer te gaan bewegen. Tegelijk word je ook sterker en veerkrachtiger. Naast de Yoga oefeningen is er in deze lessen ook aandacht voor de ademhaling en ontspanning.

Wat deelnemers me zo al vertellen na de lessen :
‘Zaaaalig!’
‘Ik doe nu al zo veel jaren yoga en ik realiseer me dat ik die oefening altijd fout deed. Op de manier die jij ons leerde heb ik helemaal geen pijn in mijn armen terwijl ik ze doe.’
‘Vele jaren yoga en net zo veel yoga lesgevers. Alleen uit deze lessen kom ik helemaal ontspannen omdat je met je uitnodigingen me helemaal bij mezelf laat blijven.’
‘Het kost me geen moeite om iedere week naar de les te komen, ik doe het gewoon graag en vind het jammer als er eens iets tussen komt.’
‘Jij kan zo met kleine details afkomen en dan denk ik, potverdorie ja, zo had ik het nog nooit gevoeld! En dan onthoud ik dat ook beter.’
‘Ik had nog nooit Yoga of zo gedaan en had eigenlijk geen idee hoe mijn lichaam in mekaar zat. Als je af en toe dat skelet er bij neemt verschiet ik soms omdat ik dacht dat het anders in mekaar zat, maar dan voel ik, ah ja…’
‘Alleen al jouw stem kan me evengoed enthousiast maken om iets nieuws te proberen als heel diep laten ontspannen.’
‘Iedere week valt er wel iets nieuws te ontdekken!’
‘Ik verschiet er van wat ik allemaal kan!’