Als eutoniepedagoge leer ik je hoe je je letterlijk en figuurlijk goed in je vel kan gaan voelen. Het vraagt je nieuwsgierige aandacht om in dit proces te duiken. Ik begeleid dit op een rustige en speelse manier, met eenvoudige oefeningen en exploraties, het is jouw ontdekkingstocht.

Voor iedere handeling in je leven heb je een goede spierspanning nodig, niet te veel, niet te weinig, en zeker niet in iedere spier. Met eutonie leer je je eigen lichaam kennen, zodat je onnodige spanningen leert voelen en afbouwen. Je leert steun te vinden bij jezelf via je skelet en bij de grond, gaat spelen met de zwaartekracht. Je kan komen tot een dynamisch evenwicht tussen spanning en ontspanning in je lichaam, dat zich op ieder moment kan wijzigen, afhankelijk van de situatie waarin je je bevindt. Je gaat Mindful bewegen.

Het verschil met andere op oefening gebaseerde methodes is dat eutonie direct in het leven van alledag kan toegepast worden, zodat het oefenen vanaf het eerste moment zin heeft.

Eutonie is een westerse ervaringsgerichte lichaamspedagogie, die werd ontwikkeld door de Duits-Deense Gerda Alexander (1908-1994). In 1987 werd haar methode erkend door de Wereld Gezondheidsorganisatie (W.H.O.).

 
Bij degoedinjevelschool kan je terecht voor een individuele sessie eutonie. Groepslessen (minimum 5 en maximum 7 deelnemers) zijn op aanvraag.